Dit runderstoofpotje past goed bij een luxe diner. Het gerecht kan zowel in de stoofpan als in de slowcooker worden gemaakt.

Bereiden

Snijd het rundvlees in grove stukken van ongeveer 2 cm en bestrooi met zout en peper.

Doe de boter in een stoofpan en zodra het schuim van de boter af is voeg je het vlees toe. Bak het bruin in ongeveer 10 minuten. Snijd de uien grof en voeg toe aan het vlees. Bak de uien mee voor ongeveer 5 minuten.

Voeg de fles bier toe. Doe de foelie, laurier en een kaneelstokje erbij. Breng aan de kook, voeg peper en zout toe naar smaak. Je kunt er eventueel een klein beetje suiker bij doen. Doe het deksel op de pan en kook voor ongeveer 2 uur. Voeg de wortels toe en kook nog eens een half uur. Voeg de pompoen toe en kook nog een half uur. Check of het vlees uit elkaar valt en de pompoen gaar is,

Check tijdens het koken regelmatig of er nog genoeg vocht in de pan zit en voeg waar nodig, nog wat water, bier of bouillon toe. Zet de oven aan op de grilstand als de stoofschotel bijna klaar is.

Verdeel de stoofschotel over eenpersoons pannetjes en bestrooi ruim met de kaas. Zet onder de gril tot de kaas goudbruin is. Serveer met aardappelpuree.

Heerlijk!