Deze warme stoofpeer uit de oven is een prachtig dessert voor bij een diner. Echt een plaatje!

Bereiden

Schil de stoofperen en laat het steeltje aan de peer vastzitten. Snijd het kroontje onderin er uit. Steek het hart uit de peer met een appelboor of een pomparisien boor, maar zorg er wel voor dat de peer heel blijft. (Hol in principe het zaad er zelf uit, begin aan de onderkant en haal het er beetje voor beetje uit. Dit klinkt moeilijker dan het is!)

Schraap het merg uit het vanillestokje. Breng de wijn met de citroensap, sinaasappelrasp en citroenrasp, 150 gram suiker, laurier, kaneelstokje en het vanillemerg- en stokje aan de kook in een grote pan. Leg de peertjes erin en laat 60 minuten met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Laat dit afkoelen, haal de peertjes uit de pan en zet apart. Zorg dat de peren net niet gaar zijn.

Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de over voor op 200 graden (hetelucht oven 180 graden).

Vul de stoofperen met Bastiaansen bio blauwader kaas. Druk de kaas goed aan. Snijd repen van het bladerdeeg 2 cm breed (zo lang mogelijk) en wikkel om de stoofperen heen. Wanneer het deeg om de peren zit, smeer je dit in met een losgeklopt ei., Zorg dat je ook een rondje van bladerdeeg onder peer zet, zodat de peer helemaal is ingepakt. Dan kan de kaas er aan de onderkant niet uitlopen.

Kook de kersen in vocht tot stroop dikte. Zo krijg je heerlijke kersen! Zet de peren ongeveer 20 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Serveer de peren met de saus. Het gerecht is het lekkerst wanneer het lauw warm is!