Onze boeren
kiezen bewust

Onze veehouders boeren iedere dag met liefde voor natuur en dier. Geen wonder dat ze heel bewust kiezen voor een kaasmakerij die daar net zo over denkt! Je beste biologische melk geef je natuurlijk alleen door aan een kaasmaker die er de beste biologische kaas van maakt.

Bij Bastiaansen werken ruim 50 veehouders met een biologische of biodynamische (Demeter) bedrijfsvoering op een eerlijke manier samen. Met trots stellen we een aantal aan u voor:

 • Ben en Erik van den Brandhof

  De keuze voor biologisch boeren past bij onze visie en ook bij de omgeving en ligging van het bedrijf. Ons bedrijf ligt in een veenweidegebied, dit brengt beperkingen en uitdagingen met zich mee maar biedt ook kansen.

  Cross

  Een gezonde koe

  Voor ons is “goed boeren” een combinatie van verschillende dingen. Het begint allemaal bij een goede diergezondheid; een gezonde koe zorgt voor gezonde melk en een gezonde bedrijfsvoering. Om dit te bereiken moet het hele plaatje kloppen, van jongvee opfok tot melkkoe maar ook van bodemgebruik tot inkuilmanagement. Het optimaliseren en combineren van deze factoren blijft een mooie uitdaging.

  Mijn favoriete kaas

  Lastige keuze… Bij de borrel eet ik graag een klein stukje basilicum-knoflook kaas. Een uitgesproken smaak die goed past bij een lekker biertje of wijntje. Voor op een boterham is de biologische kruidenkaas favoriet, gewoon een lekkere kaas met iets meer pit!

  Trots op onze koeien

  In onze stal hebben we een mooi koppel zwart- en roodbonte Holstein Frisian koeien lopen. We hebben niet de grootste koeien, maar wel koeien die het in onze bedrijfsvoering goed vol houden. Wij vinden het Holstein Frisian ras een mooi ras waarbinnen fokkerij technisch veel mogelijkheden liggen, en we kunnen erg genieten van elk eigen karakter van onze koeien.

 • Leendert Pellikaan

  'Door vroeger bij veel boeren gewerkt te hebben, heb ik een zwak voor biologische boeren gekregen. Het is een mooie manier van boeren, goed voor het dier.'

  Cross

  'Goed boeren'

  'Ik heb een biologische schapenboerderij, met daarnaast ook geiten. Ik melk nu voor het vierde jaar. In totaal hebben we 1100 schapen, waarvan veel jonge aanwas.'

  Mijn favoriete kaas

  'Uiteraard schapenkaas!'

  Mijn schapen

  In totaal hebben we 1100 schapen, waarvan veel jonge aanwas. Zodra het weer in het voorjaar goed is, gaan de schapen naar buiten.

 • Ton en Auke Spijkerman

  Op ons bedrijf proberen we zo duurzaam mogelijk te produceren. Dit doen we door de koeien te voeren met zoveel mogelijk gras van eigen land. Bij ons krijgen de koeien 90% van wat ze eten, van producten van eigen land.

  Cross

  Goed boeren

  Onze bedrijfsvoering is al 25 jaar biologisch en we hanteren we een antibiotica vrije productiewijze. En doordat ons grasland is voorzien van veel kruiden, wat de gezondheid van de bodem en de dieren bevordert, blijven onze dieren gezond.

  Mijn favoriete kaas

  Onze favoriete kaas is de Bastiaansen blauwschimmelkaas. Deze kaas is echt heerlijk op toastjes en op brood. Maar ook in de salade of gewoon zo op een plankje. Een beetje pittig door de blauwschimmel en dat maakt hem erg lekker!

  Samen staan we sterk!

  We zijn heel blij met de ruimte die de coöperatie geeft om deel te nemen aan bepaalde melkstromen die het bedrijf nog duurzamer maken maar ook een meerprijs hiervoor creëert. Daarbij geloven wij ook sterk in de toegevoegde waarde van de coöperatie. Samen staan we sterk!