Onze kaasmakers
en hun favorieten

Uw favoriete kaas wordt dagelijks met grote zorgvuldigheid gemaakt.
Vanzelfsprekend dus dat ook onze kaasmakers tot de grootste kaasliefhebbers behoren.
Want alleen vanuit passie wordt het allerbeste geboren.
Ontdek de favorieten van onze kaasmakers...
Lees wat zij zeggen over hun ambacht en probeer hun favoriete recept.

 • Jozef van Sas

  Kaasmaker bij Bastiaansen in Molenschot, Noord-Brabant

  Cross

  Mijn ambacht

  In Molenschot produceren we voornamelijk blauwaderkazen en kazen met roodcultuur. Iets waar ik trots op ben want door verschillende factoren is het niet makkelijk om deze mooie kazen met natuurlijk korst te realiseren.

  Zo heb je in eerste instantie te maken met een levend product en daarnaast wisselende melk. Het proces is dus altijd anders en aan ons de mooie uitdaging om met al die culturen en schimmels nieuwe soorten te ontwikkelen.

  Samen met onze verkoopcollega’s zetten we de nieuwe, en vooral lekkere kazen in de markt. Ik kijk er altijd naar uit!

  Mijn favoriete kaas

  Mijn favoriete kaas is onze ‘Authentique’.
  Voor mij was het een uitdaging om op een goede manier, zonder kruisbesmettingen, een kaasje met een blauwe korst te ontwikkelen. Hiervoor moesten we niet alleen het productieproces aanpassen, maar ook het bedrijf, en de routing van de kaas intern. We hebben er zelfs nieuwe rijpingscellen voor gebouwd. Na het maken van vele proeven, is het uiteindelijk gelukt om een perfecte blauwader te maken. De korst was het aller moeilijkst; mooi blauw van buiten vergt een goede hygiëne en een op het kaasje juiste afgestemde rijpingsomgeving. Zodat hij mooi donzig blauw van buiten is, zacht en romig van binnen, en met mooie blauwe aders.

  Frittata met blauwaderkaas

  Frittata is een van oorsprong Italiaans gerecht dat onderhand ook erg populair is geworden in Spanje. Traditioneel werden voor dit gerecht de groenten gebruikt die op dat moment op moesten. Zo zie je dat niet alleen wij Nederlanders kliekjes-dag kennen!

 • Marja Bastiaansen

  Marja is Sales en Marketing Manager bij Bastiaansen.

  Cross

  Kaasmaken kreeg ik
  van huis uit mee

  Kaas zit in ons bloed. Ik ben er dankzij mijn vader mee opgegroeid en was 6 jaar oud toen mijn vader zijn eerste kazen in onze keuken maakte. Hij startte zijn bedrijf vanuit huis op, klein, met passie en ambacht. Dat het zou uitgroeien tot zoiets moois hadden we nooit verwacht.
  Tijdens mijn werk bij Bastiaansen Bio is een van mijn favoriete bezigheden het ontwikkelen van nieuwe producten. Nieuwe soorten kaas, nieuwe smaken. Inspiratie haal ik uit mijn kruidentuin of van de markt, waar de grote bossen kruiden hoog opgestapeld liggen en je tegemoet geuren. Tijdens het koken probeer ik nieuwe, verrassende kruiden uit en zo ontstaan er vaak nieuwe ideeën. Het uitproberen in de kaas is dan nog maar een kleine stap.

  Bastiaansen Gold

  Veel van de Bastiaansen Bio kazen vind ik erg lekker en ze komen dan bij ons ook regelmatig op tafel. Maar één van mijn favoriete kazen is toch wel de Bastiaansen Gold. Op het moment dat Jan Bastiaansen het bedrijf verliet om met pensioen te gaan wilden we met de organisatie iets leuks, en iets blijvends voor hem doen. Zodoende creëerden we een kaas speciaal voor hem; de Bastiaansen Gold met zijn gezicht erop. Zelfs nu we al jaren verder zijn, draagt deze kaas nog steeds zijn gezicht.

  Pitabroodjes

  Ik kook graag “over de grens” en één van mijn favoriete en snelle recepten is: gevulde pitabroodjes met lekker Marokkaans gekruide gehaktvulling. Dat staat bij ons regelmatig op het menu. De combinatie van de frisse geitenkaas en oude kaas valt ongetwijfeld goed in de smaak. Snel klaar dus een ideaal recept voor als je een drukke baan hebt!

 • Eddy Veenstra

  Kaasmaker bij Bastiaansen Bio in Molenschot, Noord-Brabant

  Cross

  Passie en teamwork

  Bastiaansen Bio is een klein en gezellig bedrijf, en ik werk er met veel plezier. Het is mijn passie om met mijn handen te werken en een daadwerkelijk product te creëren. De gedachte dat anderen genieten van de kazen die wij maken, geeft mij veel voldoening.

  Een lekkere rijpe brie!

  Ik vind het lastig om te kiezen, want ik vind heel veel kazen van Bastiaansen erg lekker. Maar één van de vele kazen die bovenaan mijn lijstje staan is toch wel de brie gemaakt van koemelk. Door een scheut room bij de melk wordt hij lekker zacht en romig. Perfectie als je het mij vraagt. ’s Avonds in mijn luie stoel, in combinatie met een lekker wit wijntje, kan ik daar echt van genieten.

  Romige brie-soep

  Omdat ik altijd vroeg begin heb ik in de avond lekker de tijd om te koken. En dan is dit recept favoriet; romige brie-soep. Na een dag hard werken is dit echt een soep waar je weer even op door kunt.

Grootse ambachtelijkheid,
tot in de kleinste kaasjes

Iedere kaas van Bastiaansen geniet het voorrecht om met alle zorg en ambachtelijkheid te zijn vervaardigd. We doen geen consessies aan kwaliteit en combineren jarenlange ervaring en vakmanschap met de modernste technieken.
Ons ambacht wordt van over de hele wereld tot in de Hollandse gezelligheid erkent.